KISS Animalice live uncensored

Animalize Live Uncensored

Julkaistu: Toukokuu 198

Pähkinänkuoressa: Keikkataltiointi

Myynti: USA:n videochartissa korkeimmillaan sijalla 5. heinäkuussa 1985. Monissa Euroopan maissa nousi videolistojen top-teniin. Platinaa USA:ssa tammikuussa 1987. Kultaa tai platinaa myös monissa Euroopan maissa.

KISS yritti parhaansa roikkua 80-luvun trendien mukana ja teki näin ollen ensimmäisen homevideonsa, bändi oli ns. tasannevaiheessa muutaman laihan vuoden, maskien poistojen ja jäsenvaihdosten jälkeen. Takana oli mukavasti myynyt Animalize-lätty ja turneekin oli yleisömääriltään ihan tyydyttävä.

Animalize Live Uncensored on hyvinkin energinen keikkanauhoitus Animalizen turneelta Detroitin legendaarisesta Cobo Hallista 08.12.1984, kokoonpanona kyseisellä nauhalla ompi Paul Stanley, Gene Simmons, Eric Carr ja Bruce Kulick. Kulickista tehtiin itse asiassa samana päivänä KISSin ”virallinen jäsen” (siis palkattu duunari oikeesti), joka korvasi Mark St.Johnin soolokitarassa… Keikka itsessään tuli suorana radioasema WLLZ:ltä ja sai massiivisen kuulijamäärän liimautumaan radioihinsa.

Animalize Live Uncensoredin sisältönä on editoitu KISSin keikka jonka valtava meininki sai arvostelijat ympäri maailman suoltamaan jopa positiivisia adjektiiveja julkaisua kohtaan, mikä siis KISS-maailmassa ei ole jokapäiväistä herkkua. Video myi hyvin Amerikan ja Euroopan maaperällä ja se saikin platinastatuksen nopeasti. Suomessakin video oli monta viikkoa myydyin/vuokratuin musiikkivideo.

Videon energiamäärä on valtava ja se näyttää hyvinkin bändin olleen esityksellisesti mahtavassa vireessä. Paulin työskentely tällä taltioinnilla ei voi jättää ketään kylmäksi, kyseessähän on tietenkin maailman parhaita rock-esiintyjiä joten Animalizen Live-video oli täydellinen näyteikkuna Stanleylle. Maailmalla oli ainutlaatuinen tilaisuus NÄHDÄ ensi kertaa virallisella KISS-tuotteella Paulin mahtavaa lavatyöskentelyä sisältäen elämää suurempaa jalkatyöskentelyä, nivusia paukauttavia hyppyjä, huumavaa laulutaitoa, interaktiivisuutta yleisön kanssa jne. jne. Paul ei kertakaikkiaan pysy hetkeäkään paikallaan ja jopa laulaessaan elehtii intohimoisesti… On mahtavaa katsoa Paulin vireystilaa läpi koko keikan, mies todella nauttii tekemisestään ja onkin lavan ehdoton kuningas.

Gene myöskin intoutuu tavallista enemmän juoksemaan läpi lavarakennelmien, kaukana oli mörkömäinen alterego The Demon ja tervetulleena piristyksenä Gene esiintyy enemmän normaalina itsenään, unohtamatta kuitenkaan että hänen roolinsa bändissä on olla iso paha Gene, ja tämän tuoma cool jurous sopii mainiona kontrastina ultimaattiseen sähköjänis Pauliin…

Yksi videon ehdottomista katseenvangitsijoista on kuvassa yllättävän usein näkyvä Eric Carr, jonka ukkosmainen rummuttelu pistää hien pintaan vaikka vain istuisitkin kotisohvallasi. Erkki pistää haisemaan oikein kunnolla, ja on ihme ettei kannujen kalvot pauku rikki heti ensimmäisessä biisissä, myös War Machinen jälkeinen rumpusoolo on komeaa katseltavaa ja kuultavaa. Ericin pirteys oli täydellisesti omiaan sen ajan KISSille ja tämä keikka on siitä mainio osoitus, kukaan ei sopisi tälle videolle paremmin kuin pieni suuri mies Eric Carr. Brucea kamera ei juurikaan seuraa, vaan keskittyy enempi nappaamaan muutaman hetken biisien kitarasooloista. Bruce oli se uusi kaveri joka ei kiinnostanut vielä ketään, herra Kulick pääsee sentään näyttämään taitojaan ja muutamassa biisissä vetäiseekin maittavan kasarisoolon. Yleisö keikalla on suurimmalta osin menossa mukana heiluen ja nyrkit ilmassa, esim. Paulin yleisöön heittämä paidanriekale saa eturivin raivon partaalle.

Detroit Rock City:

Bändi ilmestyy rumpujen takana nousevan lavarakennelman päälle ”You wanted the best…” sanoman kajahtaessa. Muutamat pienet pommit siivittävät tämän klassikon suoraan yleisön syliin! Normaalia nopeampi versio on komea, vaikka Paul ryssiikin sanat 3:ssa säkeistössä. Lava on jalkoja täysi kun bändi täräyttää shownsa käyntiin.

Cold Gin:

Paulin villitessä yleisöä perinteisellä Cold Gin-rapilla, Bruce ja Eric laukaisevat biisin käyntiin. Nopea gini huitaistaan vauhdilla kurkusta alas ja biisin jälkeen ei voi kuin ihmetellä miten äijillä riittää intoa, Erickin melkein syöksyy rumpukalvojensa läpi, hienoa pojat!

Creatures Of The Night:

Ultranopea versio COTN:ista pistää niskakarvat pystyyn, biisi löytää aivan uuden maailman. Biisi on niin nopea että sitä riehumista katsoessa silmämunat pullahtavat ulos. Tämä on heavymetallia perskeles…

Fits Like A Glove:

Mauttoman ja siksi oi niin hauskan Paulin rapin jälkeen räjähtää eetteriin Genen rujo versio tästä Lick It Up-levyn liveklassikosta. Livevideo näyttää miksi tätä biisiä jankattiin kasarirundeilla useasti, biisissä on munaa vaikka hur mycket!

Heaven’s On Fire:

Biisi oli valtava hitti ja sopi settiin kuin isä äitiin, biisi sai aivan uutta dimenssionia livekäsittelyn kautta!

Thrills In The Night:

Toinen Animalizen sinkku on komea livevetona, esim. Ericin stemmat kuukuvat paremmin kuin levyllä. Biisi on soitettu hieman erilailla kuin studiossa varsinkin basson ja rumpujen osalta. Paul laulaa tunteella ja biisi on hyvänä kontrastina setin 70-luvun matskulle. Outrona vetäistään interlude toiseen kertaan, rare rare! Videon kohokohtia…

Under The Gun:

Paulin ”sooloilu” tapahtuu ennen tätä biisiä, kyseessä on enemmänkin yleisön kanssa pelehtiminen kuin soittotaitojen näyttö, hyvä niin. Under The Gun on up-tempo normaalistikin ja livenä se suorastaan räjähtää! Brucelta komeat pidennetyt soolot.

War Machine:

Ericin tom-tom-jallittelusta lähtevä Sotakone toimii liveä infernaalisen hyvin! Rujo livevääntö hyvänä vastapainona Under The Gunin pirteydelle, tää vaan livenä on helskutin kova!

Young And Wasted:

Elämää suuremman rumpusoolon jälkeen Eric itse saa laulaa Genen vuoden 1983 teoksen ja laulaakin sen hyvin, mies soittaa rumpuja kuin riivattu ja vetelee omatakeisella särölaulutyylillään Nuoren Ja Haaskatun niin loistavasti että katsoja voi aistia vedon
täydellisyyden.

I Love It Loud:

Gene leikkii yleisön kanssa bluesahtavan bassosoolon avulla ja monesti katsoja voi vain ihmetellä ukon karismaa. ”Sooloilun ” jälkeen legendaarinen biisi lähtee kulkemaan, normiveto mutta viihdyttävä sellainen.

I Still Love You:

Paul varastaa taas shown tässä biisissä, intron aikana mies flirttailee (jälleen) jonkun misun kanssa mutta biisissä itsessään mies laulaa sydämensä kyllyydestä. Live vie biisistä tunnelmaa hieman pois mutta Stanley-piru tuo uutta fiilistä vetelemällä laulumelodiaa suuntaan ja toiseen, muutama falsetti kiekuu taivaallisesti. Paul=Rockstar.

Love Gun:

Paul kertoilee tarinaa sairaanhoitajasta ja rakkauden pyssystä ja katsoja ei voi olla nauramatta, ”The Entertainer” herra Stanley kajauttaa tarinansa jälkeen oman KISS-suosikkinsa yleisön suureksi riemuksi. Jälleen nopea versio josta fiilistä ei jää puuttumaan!

Lick It Up:

Edellinen kasarihitti sopii Love Gunin jatkoksi ja bileet jatkuu aina vaan… Harvinaisen paljon riemua tulvillaan tämäkin esitys.

Black Diamond:

Editoitu intro häiritsee mutta biisi itsessään vie jälleen mukanaan. Eric vetäsee biisin himaan ja versio on taas vauhditettu extravoimalla. Kipaleen loppusoolo vedellään hallin katosta roikkuvalla rakennelmalla jonka jälkeen bändi laskeutuu ns. ”ufolla” katosta lavalle samalla soittaen Black Diamondin uutta loppua (’82 lähtien soitettu outroriffi). Biisi loppuu tunnetusti rysäyksellä ja bändi poistuu pukuhuoneeseen.

Rock And Roll All Night:

Itseoikeutettu lopetusbiisi rullaa perinteisen jouhevasti ja viihdyttää. Yleisön huudatusten jälkeen biisin lopetuksessa Paul heiluu trapetsin kanssa valojen välkkyessä ja bändin vedellessä keikan viimeisiä sointuja. Keikka loppuu perinteisiin Paukan hyvänyöntoivotuksiin ja komeisiin pommeihin ja valosoihtuihin. The kings of rockshow have left the stage…

Good:
+ Koko bändin huikea energia, vauhti ja into.
+ Onnistunut kuvaus/ääni (vertaa ajan muihin julkaisuihin).
+ Viihdyttävä bändin itsensä näköinen tuotos.
+ Monet biisit toimivat jopa paremmin kuin studiossa.
+ Bändin ensimmäisenä homevideona tämä video on rakas.

Bad:
– Black Diamondin intron edit, Oh Susannah edit jne. jne.
– Genen peruukki.
– 70-luvun suosijoille setti voi olla liian 80-lukuun painottuva.
– Heh, joitakin nämä kasarikledjut voi ahdistaa.

Animalize Live Uncensored on mahtava taltiointi KISSin 80-luvun maailmasta ja antaa energisen kuvan bändin meiningistä. Video on usein jopa hysteerisen hauska, Paul ja Gene hassuttelevat lavalla ja viihdyttävät yleisöään mitä omituisimmilla tavoilla ja rintsikoita ja muuta rokki-materiaalia löytyy mikkitelineistä enemmän kuin runsaasti. Animalize Live Uncensored on viihdyttävä paketti live-KISSiä ja onkin fanien keskuudessa suosittu vaikkei kasari-KISSistä niin hullaantuisikaan. Jos tämän seurassa ei viihdy niin ei tajua livemeiningistä hevon helvettiä…

© KISS NAVY FINLAND