Second Coming

SecondcomingKansi

Julkaistu: Joulukuu 1998. Virallinen dvd tammikuussa 2000.

Pähkinänkuoressa: Bändin historiikki ja Reunion-dokumentti.

Myynti: USA:n videochartissa korkeimmillaan sijalla 3. avausviikollaan joulukuussa 1998. Kultaa ja platinaa jo tammikuussa 1999! Huikeita myyntilukuja ja jalometallia ympäri maailman.

Suunnittelu, ohjaus: Tommy Thayer
Tuottaja: Doc McGhee ja Tommy Thayer
Kertoja: Matt Pinnfield

Second Coming on maittavan runsas kaksituntinen eeppinen KISS rockumentti maskiajan villistä paluusta joka ei varmasti jätä yhtäkään fania kylmäksi… Video oli luonnollista jatkumoa KISSin vuonna 96 alkaneelle Reunion-pyöritykselle. KISS Reunion oli pyyhkäissyt myrskyn lailla yli maapallon ja tehnyt KISSistä jälleen suuren. Itse kiertue oli jättimenestys ja siitä innostuneena KISS päätti julkaista turneelta dokumentin muottiin tehdyn kiertuepäiväkirjan… Videota väsättiin Tommy Thayerin johdolla huolella ja se ilmestyikin KISS-fanien riemuksi jouluksi 98, tosin tässä vaiheessahan Reunion-turnee oli jo pitkän aikaa sitten loppunut (heinäkuussa 97) ja uusi studioplatta Psycho Circuskin oli jo ilmestynyt, eli video olisi varmaankin saanut suuremman huomion jos se olisi saatu ulos juuri Reunion-kiertueen jälkeen… Tästäkin huolimatta Second Coming myi rekkalasteittain ympäri maailman. Reunionista aktivoituneet vanhat fanit sekä KISSin löytäneet uudemmat fanit olivat Reunionista vielä sen verran päistään pyörällä että video myi monissa maissa jopa platinaa muutamassa kuukaudessa.

Second Coming on nerokkaasti toteutettu kokonaisuus jossa tuodaan varsinkin maski-aika voimalla esille. Thayer kehitteli videon alkuun massiivisen intron jossa katsoja pakotetaan uppoutumaan KISS-mystiikkaan ja suuruuteen. Tämän jälkeen vuorossa on luonnollisesti pieni KISS-lyhyen oppimäärän kertauskurssi jossa muistellaan miten kaikki alkoi. Luvassa on mielenkiintoisia kuvia ja tuttuja bändin jätkien kommentteja joiden jälkeen askelletaankin KISSin 70-luvun mahtivuosien kautta traagisiin katastrofivuosiin vuosikymmenien vaihteessa. Maskiton kasariaika ohitetaan yllättävänkin nopeasti ja yhtäkkiä ollaankin jo Revenge-erassa, jossa arvuutellaan olisiko KISS Reunion mahdollista. MTV Unpluggedin avustuksella päästäänkin jo Reunionin alkuhetkiin joissa katsojalla on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä miten se kaikki syntyikään. Luvassa on mahtavaa footagea Genen talolta, jossa neljä alkuperäisukkoa kokeilivat ensimmäistä kertaa maskien laittoa naamoilleen, sekä kostyymien sovittelua ja kaikenlaista hälinää, samalla pojat kertoilevat ääninauhan avulla fiiliksistään ja tunnelmistaan. Yksinkertaisesti loistavaa matskua!!

Seuraavaksi onkin vuorossa pääsy bändin mukana Grammyihin ja ensimmäisiin treeneihin. Huikeaa tavaraa on taas tarjolla kun katsojalle avautuu ennennäkemätön mahdollisuus päästä seuraamaan KISSin treenejä!! Homma ottaa aikansa ja varsinkin Ace ja Peter saavat tutkiskella soitantoaan tarkasti… Mykistävän ja massiivisen lehdistötilaisuuden seuraksi on tarjolla mukavaa footagea kietueen suunnittelusta niin lavarakennelmien kuin pyrojenkin osalta, taustalla pyörii lähes koko ajan kommentoiva selostus kun Reunion-tarinaa viedään hiljaa eteenpäin. Harjoittelukeikoista ja lisäharjoituksistakin on myös kiinnostavia clippejä videolla ja katsojalle todella annetaan kuva siitä että nyt really ollaan behind-the-scenes!! Yhtäkkiä ollaankin jo ensi-illan näppäimillä ja Reunion on pääsemässä vauhtiin… Loppuunmyydyn Detroitin enemmän kuin legendaarisen keikan meininki on käsittämätön ja turnee starttaakin rysäyksellä!! Siitä alkaakin sitten hurja trippi lukemattomien keikkojen ja pressitilaisuuksien muodossa, käydään niin kotikonnuilla New Yorkissa, Doningtonissa, Los Angelesin ikonisessa Foorumissa, vietetään poikien synttäreitä, räjäytetään puoli New Yorkia MTV Video Music Awardseissa ja muutenkin vauhkona seurataan tätä liikkuvaa mielipuoli-sirkusta!! Välillä kuvaa ja matskua tulee sellaisella vauhdilla että pitää leikata silmäluomet irti ettei vaan missaa mitään!! Mukana on myös vähemmän iloista mastkua, Ämöriikän etelävaltioissa KISSiä ei vieläkään katsella aina suopein silmin, ja mukana onkin kauhistuneiden seurakuntaihmisten ynnä muiden hihhulipersreikien kommenteja KISSin keikoista… Raivo on valtava tällaista suvaitsemattomuutta ja ennakkoluuloisuutta kohtaan mutta onneksi bileet jatkuu pian normaalilla kaavalla.

Videolla on luonnollisesti materiaalia KISSin vahvoilta kannatusalueilta Japanista ja Australiasta kuin myös Etelä-Amerikan jättiareenoilta… Luvassa on hulvattoman hauskoja pätkiä ja Thayerin tekemiä koosteita rundin päättömimmistä hetkistä… Todellinen ultimaattinen blissi luvassa siis!! Myös rakkaassa naapurimaassamme Ruotsissa käydään vilkaisemassa täkäläistä Reunion-hypetystä niin mini-KISSin kuin myös isomman KISSin muodossa… Video lopetetaan tyylillä Finsbury Parkin keikkaan joka oli kiertueen viimeinen show josta päästäänkin luontevasti kohti Psycho Circusta ja katsojan fiilistellessä videon mahtavaa antia, loppukrediitit alkavat juosta ruudussa, tätä herkkua olisi kyllä voinut katsoa enemmänkin, paljon enemmän!!

Sisältö (Chapters):

01. Introduction
02. In The Beginning
03. The Hottest Live Band In The Land
04. Breaking Down
05. Up From The Ashes
06. Putting On The Makeup
07. The Grammys
08. First Rehearsal
09. Fanning The Flames
10. Laying Out A Plan
11. Bigger Than Life
12. The Practice Gigs
13. Opening Night: Tiger Stadium, Detroit
14. Madison Square Garden, New York
15. The KISS Buzz
16. The Castle Donington Festival, England
17. The Forum, Los Angeles
18. Music, Makeup, Mayhem
19. MTV Video Msuic Awards
20. Passing Judgment
21. Bass Licks
22. Spanning The Globe
23. New Year’s Eve 1996
24. Big In Japan
25. Down Under & Down South
26. The Lost Cities Tour
27. The Final Siege
28. Stockholm, Sweden
29. The Last Show: Finsbury park, London
30. End Credits

Dvd-bonus:
01. Shout It Out Loud
02. Shandi
03. Detroit Rock City

Good:
+ Uskomaton toteutus, tyylikäs kokonaisuus.
+ Komea historiikki, vaikkakin osin nähty ja kuultu ennenkin.
+ Käsittämättömän upea tiivistelmä Reunion-rundista.
+ Iloinen ja vauhdikas meininki läpi videon.

Bad:
– Ei välttämättä anna bändistä täysin totuudenmukaista kuvaa kyseiseltä turneelta.
– Dvd:n bonuksissa käsittämättömän ilkeästi editoitu Detroit Rock City.

Second Coming on kaikin puolin täydellisesti tyydyttävä KISS-videokokemus, vaikkakin sen on tarkoitus kertoa Reunion-rundista, on mukana paljon muutakin… Se päästää katsomaan KISSiä näkökulmasta josta sitä ei olla usein nähty. Kokonaisuus on mielenkiintoinen ja toteutettu niin upeasti että katsoja tuntee todella olevansa mukana Reunion-pyörityksessä!! KISS on videolla taas suuri ja synnyttää uskomattoman onnellisuuden, ylpeyden ja voitonfiiliksen fanien sydämiin heidän katsellessa tätä riemuvoittoa!! Video on jokaisen fanin perushankinta ehdottomasti!! Tämän parempaa videota bändiltä saa hakea. Hatunnostot Tommylle jonka tekemä video suurimmalta osin on, ja erityiskiitos tietenkin KISSillä kun annoit taas elämää suurempia kokemuksia tämänkin videon parissa…

© KISS NAVY FINLAND