XI – Toinen tuleminen

Pitkittyneen keikkailuputken jälkeen KISS teki hiljaisuudessa uutta levyä sekä aloitti oudoimman projektinsa pitkään aikaan, KISS Expoista löytynyt idea KISSin omaan kiertävään näyttelyyn sai nimekseen ”KISS Convention Tour” joka vieraili 1995 Australiassa, Yhdysvalloissa sekä Kanadassa. Näyttelyiden ohessa esiintyi monenlaisia tribuuttibändejä ja illat huipentuivat KISSin akustiseen settiin jossa kuultiin kaikenlaista materiaalia sekä fanien iloksi harvinaisempia biisejä bändin uralta.

Kiertue sai yllättävän käänteen 17. kesäkuuta kun Los Angelesin keikalle ilmestyi itse Peter Criss!! Peter oli tuonut tyttärensä katsomaan KISS-näyttelyä ja Gene oli jopa tarjonnut heille limusiinikyydin paikalle. Yleisön hämmästykseksi Peter nousikin lavalle KISSin akustisen setin aikana ja vetäisi muutaman veisun KISSin kanssa!

MTV tarjoutui tekemään KISSin akustisesta keikasta videon, joten elokuun 9. New Yorkin Sony Studiosilla järjestettiin nauhoitukset tätä varten. Gene oli saanut suostumaan Peterin tulemaan uudestaan esiintymään KISSin kanssa ja myös Aceä pyydettiin mukaan, luonnollisesti myös Bruce Kulick ja Eric Singer olisivat mukana, kukaan ei ollut varma miten tällainen keitto saataisiin maistumaan…

(kuvassa: Gene MTV Unplugged-nauhoituksissa 1995)

Ace ja Peter tekivät sensaatiomaisen esiintulon KISSin akustisen setin päätteeksi. Teko oli shokki sekä jättimenestys, paikalla ollut yleisö menetti viimeiset kontrollinrippeensä ja huusivat kunnioitustaan takaisintulleille idoleilleen, kaikki kyselivät samaa asiaa: oliko tämä vihdoinkin The KISS Reunion? KISSillä oli kuitenkin selkeältä vaikuttava suunnitelma: uusi levy nimeltään ”Carnival Of Souls” valmiina julkaistavaksi sekä mahdollinen Carnival Of Souls-kiertue. Huhut KISS Reunionista eivät silti hellittäneet kun levy ja video ”MTV Unplugged” ilmestyi 1996 alussa…

(kuvassa: MTV Unplugged 1996)

Päivä 16.4.1996 oli sitten se totuuden hetki, henkeään pidätellen maailma koki räjähdyksen jota se oli odottanut 16 vuotta, KISS palaa lavoille alkuperäisessä kokoonpanossa sekä maskeissa!! Tapahtuman käsittämätöntä suuruutta kuvasti hyvin massiivinen lehdistötilaisuus joka pidettiin lentotukialus U.S.S.Intrepidillä joka oli ankkuroitu tilaisuutta varten Manhattanin rantaan. Paul ja Gene esiintyivät vakuuttavasti ja karismaattisesti rinnallaan pitkästä aikaa taianomaiset Ace Frehley ja Peter Criss. Bändi ilmoitti tekevänsä järkälemäisen maailmankiertueen ja totaalisesti näyttää kuka määrää ja kuka käskee… Fanit sekosivat ympäri maailman ja samoin teki myös media, yhtäkkiä KISS olikin takaisin huipulla ja tästä historiallisesta comebackista haluttiin kaikki irti. Monet lehdet ja ohjelmat tekivät erikoisnumeroita ja –lähetyksiä KISS Reunionista joten KISSin oli turvallista lähteä valloittamaan maailma jälleen, kuten 70-luvulla. Reunionin pyörteessä levy-yhtiö juoksutti markkinoille monenlaista kokoelmalevyä kuten ”You Wanted The Best You Got The Best” sekä ”Greatest Kiss”.

(kuvassa: Peter, Paul, Gene ja Ace Reunion promokuvassa 1996)

Ensimmäisen keikan liput tulivat myyntiin jo 20. huhtikuuta, paikkana oli massiivinen Detroitin Tiger Stadium ja 40.000 lippua löysivät innokkaiden fanien käsiin kolmessa vartissa!! Kiertue tulisi olemaan jättimenestys!! Rankasti koko kevään harjoitellut bändi oli yllättävän hyvässä vedossa ja keikat luistivat hyvin, äijät olivat trimmattu fyysisesti tiukempaan kuosiin ja yhteissoitto kulki kohtuullisesti, pojilla näytti monesti olevan jopa hauskaa keskenään, Ace ja Peter olivat luvanneet Genen ja Paulin mieliksi olla selvinpäin koko Reunion-kiertueen. Pääasia oli kuitenkin se että yleisö nautti ja sehän nautti!! Show oli massiivinen ja viihdyttävä. Monet keikoista myytiin hetkessä loppuun ja esimerkiksi Los Angelesissa, New Yorkissa, Tokiossa ja Tukholmassa tiketit revittiin käsistä ennätysajassa. Lisäkonsertteja jouduttiin järjestämään ja lopulta itse kiertuettakin jatkettiin puoli vuotta kauemmin kuin oli ensin kaavailtu, KISS Reunion oli vuoden tuottavin ja kiinnostavin kiertue planeetan joka kolkassa!! Uuvuttava mutta erittäin palkitseva jättikiertue saatiin pakettiin heinäkuun 5. 1997 Lontoossa järjestetyssä suuressa puistokonsertissa.

(kuvassa: Massiivinen Reunion-rundi)

Reunionin hypessä varjoon jäänyt studiotekele ”Carnival Of Souls” kannettiin kauppojen hyllyille puolihuolimattomaksi joten sen levymyynti ei kuvastanut KISSin suuruutta tässä vaiheessa, levyllä kuitenkin soittivat Eric ja Bruce joita Reunionin sokaisemat fanimassat eivät enää edes muistaneet. Carnival oli synkeä ja rankka KISS-levy joka otettiin vastaan varsin ristiriitaisesti, biisit kuten ”Hate”, ”In My Head” tai ”It Never Goes Away” olivat pahinta mörkö-KISSiä koskaan. Kontrasti Reunionin bailaukselle oli valtava.

(kuvassa: Carnival Of Souls 1997)

Hieman myöhemmin julkaistu Reunion-dokumentti ”Second Coming” myi taas jalometallia hetkessä ja KISS jatkoi samoihin aikoihin luonnollisesti seuraavaan vaiheeseen: uuteen studiolevyyn…

(kuvassa: Second Coming video)

Seuraava ->