KISS & HARD ROCK CONVENTION II

KISS Army Finland järjestää jo perinteeksi muodostuneen, vahvasti KISS henkisen kokoontumis-, tapaamis- ja livetapahtuman. Tällä kertaa tapahtumapaikkana toimii Helsingin ytimessä sijaitseva, KISS Armyn monivuotinen yhteistyökumppani, On The Rocks.

Mistä tässä kaikessa on oikein kyse? KISS Armyn puheenjohtaja Marko Syrjälä valottaa asiaa: ”KISS Armylla on pitkiä perinteitä erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Oman muistini mukaan ensimmäinen isompi tapahtuma järjestettiin vuonna 1996 Tavastia-klubilla. Tuolloin vieraana oli mm. Kissin siihen aikaan entinen rumpali Eric Singer.” Kiss Armyn tapahtumissa on tarjolla monenlaista lähtien myyntipöytien tarjonnasta, joista keräilyn nälkäiset ja mikseivät muutkin, tekevät löytöjään. Tarjolla on runsaasti vinyyleitä ja muuta aiheeseen liittyvää keräilytavaraa. Myyjiä on tulossa paikalle Suomen lisäksi ainakin Ruotsista, Hollannista ja USA:sta. Kiss Expoihin, tai tässä tapauksessa Conventioneihin, kuuluvat oleellisesti myös illan teemaan sopivat kutsuvieraat, joita on tälläkin kertaa saatu paikalle ihan mukavasti. ”Tällä kertaa päätimme laajentaa vierastarjontaamme myös hieman perinteisen kaavan ulkopuolelle eli nyt paikalla on myös artisteja, jotka eivät ihan suoranaisesti liity KISS:iin. Tästä syystä kutsumme tapahtumaa nimellä KISS & Hard Rock Convention. Se kuvaa paremmin tämän kertaista kattausta ja tarjontaa.”

Kaikki paikalla olevat vieraat, paitsi esiintyvät paikallisten muusikoiden säestämänä ja tapaavat fanejaan, sekä vastailevat yleisön ja järjestäjien kiperiin kysymyksiin livehaastattelutilanteissa. ”Pyrimme takaamme sen, että kaikki halukkaat saavat tavata henkilökohtaisesti haluamansa artistit, pyytää valokuvia, ja miksei vaikka muutamia nimikirjoituksiakin. Kaikilla artisteilla on kertomansa mukaan runsaasti myytävää mukana, joten siitä homma ei ainakaan jää kiinni.”

Seuraavaksi lisäinfoa jo julkistetuista artisteistamme:

RON KEEL

Ron Keel on pitkän linjan rockmuusikko, jonka tunnetuin orkesteri on epäilemättä miehen omaa sukunimeä kantanut Keel. Bändi julkaisi 80 -luvulla puolivälissä nipun hyvinkin menestyksekkäitä levyjä, joista mainittakoon Gene Simmonsin tuottamat ”The Right To Rock” ja ”Final Frontier”. Yhteensä bändi myi yli kaksi miljoona levyä, ennen kuin sille 90- luvun vaihteessa kävi kuten monelle aikalaiselleen. Grunge tuli näki ja voitti, ja hard rock bändien rooli jäi pääosin hyvin pieneksi. Ennen Keel vuosiaan, Ron johti bändiä Steeler, jossa toimi kitaristina muuan Yngwie Malmsteen. Mies ehti 80- luvulla toimia myös lyhyen aikaa Black Sabbathin keulilla. Nykyään Ron Keel johtaa omaa Ron Keel bändiään. Orkesteri sopi vähän aikaa sitten uuden levysopimuksen Megadeth basisti Dave Ellefsonin EMP -levy-yhtiön kanssa. Myös Keel on edelleen kasassa ja keikkailee harvakseltaan. Sen lisäksi Ron juontaa omaa radiokanavaansa KBAD 94.5 FM, ja työstää musiikkia erilaisiin tv-sarja ja elokuvaprojekteihin. Ron Keelin edellisestä Suomen visiitistä on muuten kulunut tänä vuonna 33 vuotta. Tällöin hän toimi bändeineen Dion lämmittelijänä, bändien konsertoidessa vanhassa Helsingin Jäähallissa.

WWW.RONKEEL.COM

DAVID REECE

David Reece on yhdysvaltalainen laulaja, joka on parhaiten tunnettu yhtyeiden Accept, Bonfire ja Bangaloir Choir laulajana. Hän on laulanut useiden eri yhtyeiden levyillä, lisäksi hän on tehnyt kolme soololevyä 2010-luvulla ja johtaa nykyään omaa Reece bändiään. Suomenn asti David ei enne tätä koskaan ehtinyt joten tiedossa on harvinaista herkkua niin Acceptin biisien kuin muutaman herran esittämän KISS biisin tulkinnankin verran.

JEAN BEAUVOIR

Muusikko ja tuottaja ikonisen vaalean mohawkin alla, Jean Beauvoir, on tehnyt yhteisyötä mm. John Waiten, Ramonesin, Nona Hendryxin, Cameon, The Pretendersin, Deborah Harryn, Lionel Richien, Nile Rogersin, Doron, Glenn Hughesin, N ’SYNCin, Desmond Childin ja monien muiden kanssa. Miehen musiikkia on kuultu myös mm. Sylvester Stallonen ”Cobra” -elokuvan soundtrackilla, jolta löytyy miehen uran suurin hitti, ”Feel the Heat”, sekä useissa TV -sarjoissa. KISS faneja kiinnostanee kuitenkin eniten se, että mies on paitsi soittanut likipitäen kaikki bassoraidat bändin ”Animalize” ja ”Asylum” levyille, myös se, hän on sellaisten KISS kasarihittien kuten ”Uh All Night”, ”Who Wants to Be Loney” ja ”Thrills in the Night” takana.
Beauvoirin esiintyvän artistin ura sain alkunsa 80- luvun alussa legendaarisen, ja jo edesmenneen, Wendy O Williamsin luotsaamassa psychopunkbändissä The Plasmaticissa. Myöhemmin mies on esiintynyt, paitsi sooloartistina, myös omien bändiensä Voodoo X ja Crown of Thorns semä mm. Little Stevenin Soul Disciplesin ja Bruce Springsteenin kanssa. Nykyään Beauvoir tekee musiikkia sooloartistina ja hänet on rankattu 50:n vaikutusvaltaisimman Black Rock -taiteilijan joukkoon. Hänen kädenjälkeään löytyy yhteensä yli 230 albumilta ja määrä on kasvussa. Mies toimii myös perustamansa Voodoo Island Entertainment Groupin toimitusjohtana. Suomessa mies on nähty viimeksi vuonna 1995, jolloin mies esiintyi Crown of Thorns yhtyeensä kanssa Turun Ruisrockissa.

WWW.JEANBEAUVOIR.COM

MARC RUSSELL

Marc Russell on muusikko, biisinkirjoittaja sekä tuottaja, joka on raskaamman musiikin piireisssä tunnettu parhaiten urastaan Twisted Sister vokalisti Dee Sniderin Desperado ja Widowmaker yhtyeistä. Desperado oli bändi jonka Snider laittoi kasaan Lontoossa Twisted Sisterin hajoamisen jälkeen. Huolimatta nimekkäästä kokoonpanostaan, mukana myös Clive Burr (ex-Iron Maiden) ja Bernie Torme (ex -Gillan, Ozzy Osbourne), bändi ei koskaan lyönyt kunnolla läpi, ja sen julkaisutkin jäivät ainoastaan yhden albumin mittaiseksi. Vuonna 1992 Snider ja Russell pakkasivat kamppeensa ja laittoivat kasaan uuden bändin New Yorkissa. Orkesteri totteli nimeä Widowmaker, ja mukana olivat myös kitaristi Al Pitrelli (Aice Cooper, Savatage, TSO, Meagdeth) ja rumpali Joe Franco (Twisted Sister, The Good Rats, Vinnie Moore). Bändi julkaisi kaksi pienelle huomiolle jäänyttä albumia, joista erityisesti debyytti BLOOD AND BULLETS olisi ansainnut enemmän näkyvyyttä. Bändi hajosi 1994, ja sen jälkeen Russell keskittyi kokopäiväisesti studiomuusikon hommiin. Miehen crediittilistalta löytyy paljon mielenkiintoisia nimiä ja julkaisuja kuten esim. Anastacia, Marc Anthony, Yanni sekä Kelly Osbourne (!). Reilun kahdenkymmenen vuoden jälkeen ammattimuuksikon ura Isossa Omenassa kuitenkin riitti, ja muutama vuosi sitten Russel päätti muuttaa perheineen Suomeen. Marraskuussa 2018, mies esiintyi Lahdessa vanhan pomonsa Dee Sniderin kanssa, ja nyt hän on mukana Kiss and Hard Rock Conventionissa.

 

DOUG BLAIR

Vuodesta 2014 Suomessa asunut Doug Blair on parhaiten tunnettu pitkäaikaisena W.A.S.P. yhtyeen kitaristina. Mies on esiintynyt bändin neljällä viimeisimmällä studioalbumilla (ja muutamalla livelevyllä). Doug esiintyi bändin kanssa ensimmäistä kertaa vuoden 1992 ”Crimson Idol” USAn ja Euroopan kiertueilla. W.A.S.P.in vakituisena kitaristina mies on toiminut yhtäjaksoisesti nyt vuodesta 2006. Vuonna 2017 bändi juhlisti yhden uransa menestyneimmän albuminsa, ”Crimson Idolin”, juhlavuotta. 25 vuotias levy soitettiinkin juhlakiertueella kokonaisuudessaan ja samana vuonna siitä julkaistiin nykybändin voimin kokonaan uudestaan äänitetty versio, ”Re-Idolized”, jossa ovat mukana myös alkuperäiseltä levyltä pois jääneet biisit. Kiss Conventionissa Doug tapaa ensimmäistä kertaa livenä ”Crimson Idol” levyllä kitarat soittaneen Bob Kulickin. Tulossa oleva miesten yhteinen Q&A sessio on siis enemmän kuin mielenkiintoinen tapaaminen paitsi molemmille kitaristeille, myös yleisölle.

 

LISÄÄ VIERAITA JA MYYJIÄ ILMOITETAAN LÄHIPÄIVIEN AIKANA!

KISS & HARD ROCK EXPERIENCE II
23.03.2019
On the Rocks, Mikonkatu 3 00100 Helsinki
www.rocks.fi
Liput: 26/27 €

www.tiketti.fi
OTR- tai KISS-kortilla: 24/25 €
Lippu päivä Expoon (13:00-17:00) 16,50/17 €

Päivätapahtuma: 13:00-17:00
Iltatapahtuma: 18:30-24:00

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: press@kissarmyfinland.com

Hotelli Carlton Helsingistä Convention-yöpyminen alennuksella!

Tarvitsetko yöpaikan Expon ajaksi? KISS Army Finlandin ja On The
Rocksin yhteistyökumppani Hotel Carlton Helsinki tarjoaa 15 %:n
alennuksen yöpymisestä, kun teet varauksen www.carlton.fi sivuilta käyttäen promokoodia ”KISS”. KISS -promokoodin 15% alennus lasketaan päivän listahinnasta. Huonevaraus sisältää aamiaisen ja wifin.

Hotel Carlton Helsinki sijaitsee Kaisaniemenkatu 3:ssa Helsingin
ydinkeskustassa, aivan päärautatieaseman ja On The Rocksin vieressä,
160 metrin/2 min. päässä Rocksista (Ks. Google Map) Hotellissa on 24h
auki oleva vastaanotto sekä samassa rakennuksessa kahvila ja
ravintola. Hotelliin on helppo tulla, sillä se sijaitsee erinomaisten
liikenneyhteyksien varrella. Perheomisteisessa hotellissa on vain 21 huonetta, joten varaa pian omasi!