Ace Frehleyn uuden Spaceman-albumin yksityiskohdat paljastettu

KISS Army Finlandin puheenjohtajan, Marko Syrjälän taannoinen Metal-Rules.com -uutinen nyt suomeksi.

(Suomentanut Karoliina Korhonen)

———————–

Kuva: Metal-Rules.com

KISSin kitaristi ja Rock and Roll Hall Of Famen jäsen, ACE FREHLEY, on julkaissut uuden kappaleen nimeltä Rockin’ With The Boys.

Tämä on toinen kappale, jonka Frehley on julkaissut uudelta Spaceman- albumiltaan, joka ilmestyy 19.10.2018

Entertainment One (eOne) / SPV:n kautta. Frehley julkaisi levyltä kappaleen ”Bronx Boy” huhtikuussa.

Spacemanilla, Frehleyn kahdeksannella soololevyllä, on yhdeksän uutta kappaletta, kuten powerpopcoveri Eddie Moneyin ”I Wanna Go Back” -kappaleesta. ”Ei tarvitse huolehtia, tulen kotiin pian, koska rokkaan poikien kanssa, ”Frehley laulaa ”Rockin With Boys” – kappaleessa, joka kertoo kiertue-elämästä.

Ace kertoo kirjoittaneensa kappaleen alkuperäisen version KISSin kukoistuksen aikana 70-luvulla. Sekä ”Rockin With The Boys” että ”Bronx Boys” ovat saatavilla kaikilla streaming-alustoilla ja ovat iTunes instant grat -biisejä faneille, jotka ennakkotilaavat albumin.

Acen erinomaisen kitarasoundin lisäksi jokaisella kappaleella, Ace soitti bassoa kaikilla Spacemanin kappaleista kahta lukuun ottamatta. Kuuntelija saattaa tunnistaa Gene Simmonsille kuuluvan dinosaurusmaisen basson jyrinän albumin avaajalla, ”Without You I’m Nothing”, jonka Gene myös kirjoitti, sekä myös ”Your Wish Is My Command”. Molemmat kappaleet äänitettiin Frehleyn kotistudiossa Rancho Santa Fessä, Kaliforniassa.

Acen lähentyminen Simmonsin ja KISS-laulaja-kitaristin Paul Stanleyn kanssa (joka liittyi Acen Free-coveriin ”Fire and Water” vuoden 2016 LP Origins Vol. 1 -levyllä) voidaan laskea sen ansioksi, että Frehley on ollut raittiina yli kymmenen vuotta (hän juhlii 12 vuotta sunnuntaina syyskuussa).

Acen puhtaalla elämällä on epäilemättä paljon tekemistä hänen uuden, tuotteliaan suuntansa kanssa, joka alkoi Anomaly-albumin
julkaisemisen myötä vuonna 2009. Spaceman (Simmonsin ehdottamana nimi) on ensimmäinen Frehley- julkaisu vuonna 2014 julkaistun Space Invaderin jälkeen.

Space Invader sai kiitosta arvostelijoilta. Rolling Stone kirjoitti: ”Gene Simmons on väittänyt, että Ace Frehley ei ansaitse käyttää KISSin kabukiklovni-maalia, mutta entisen Spacemanin ensimmäinen soolo-LP viiteen vuoteen sanoo toisin” kun taas Associated Press kiitti ”…alkuperäinen Kiss-lead kitaristi on äänittänyt parhaan soololevynsä vuoden 1978 jälkeen.”.

Frehley on KISSIN tunnetuin, alkuperäinen ”Space Ace” ja oli yhtyeessä perustaja-kitaristina yhteensä 16 vuotta. Sen lisäksi, että Frehley teki parhaiten myydyn sooloalbumin (vintage tai nykyinen) alkuperäisestä nelikosta, Frehleyn vuonna 1978 julkaistu ”Ace Frehley” myi yli miljoona kappaletta ja tuotti ainoan Top 40 – singlen (#13), ”New York Groove ”, kaikista legendaarisista vuoden 1978 KISS-sooloalbumeista.

Entertainment One (eOne) / SPV julkaisee DigiPakinä ja LP-versiona 19.10.2018 Spaceman-levyn, jolla on eksklusiivinen eurooppalainen kansikuva.

Biisilista:
1. Without You I’m Nothing 4:07
2. Rockin’ With The Boys 4:15
3. Your Wish Is My Command 3:38
4. Bronx Boy 2:51
5. Pursuit Of Rock N’ Roll 4:32
6. I Wanna Go Back 4:01
7. Mission To Mars 3:39
8. Off My Back 3:37
9. Quantum Flux 6:30

www.acefrehley.com

Samankaltaiset artikkelit