|

Dressed To Kill -kannen kuvaajan näyttely Helsingissä 29.5-17.6.2015

KAF sai postia, nyt katsastamaan legendaarisen rock -valokuvaajan töitä! 

Bob Gruen
Kuva: http://www.sidewayshelsinki.fi/bobgruen/

ROCK-KUVAAJA BOB GRUENIN SUURNÄYTTELY KAAPELITEHTAALLE

Sideways-festivaalin suurin taideprojekti selvillä

Helsingissä nähdään ensi keväänä pala musiikkihistoriaa, kun maailman tunnetuimpiin rock-valokuvaajiin lukeutuvan Bob Gruenin teokset tuodaan ensimmäistä kertaa näytille Pohjoismaihin. Yli sadasta ikonisesta valokuvasta koostuva Rockers-näyttely toteutetaan Kaapelitehtaan Pannuhallissa 29.5.-17.6.2015.

Rockers-näyttely on uuden Sideways-festivaalin suurin taideprojekti, ja Bob Gruenin teokset levittäytyvät myös Teurastamon alueelle Sidewaysin tapahtumapäivinä 12.-13. kesäkuuta.

Bob Gruen (s. 1945) on eräs kaikkien aikojen kuuluisimmista rock-valokuvaajista ja palkittu elokuvantekijä. Newyorkilaistaiteilija oli John Lennonin läheinen ystävä, hän kiersi useita kertoja The Clashin mukana ja taltioi muun muassa Sex Pistolsin ainoan Pohjois-Amerikan kiertueen. Bob Gruen on uransa aikana kuvannut lukemattomia huippuartisteja David Bowiesta Led Zeppeliniin ja Tina Turnerista The Ramonesiin. Myös Kissin ”Dressed to Kill” -albumin kansikuvan ottanut Bob Gruen työskentelee nykyisinkin aktiivisesti ja toimii esimerkiksi Green Dayn luottokuvaajana.

Helsingissä nähtävä Rockers-näyttely on Bob Gruenin keskeisiä töitä esittelevä retrospektiivi, joka sisältää noin sata taiteilijan ikonista valokuvaa tunnetuista rock-tähdistä lavalla, takahuoneissa ja arkisissa askareissa. Bob Gruen saapuu Helsinkiin avaamaan näyttelyn, ja teokset ovat myös myynnissä.

Viime vuonna Bob Gruenin töitä esiteltiin gallerioissa Lontoossa ja New Yorkissa. Aikaisemmin hänen teoksiaan on nähty muun muassa New Yorkin MoMassa, Sao Paulon FAAP University Museumissa ja Buenos Airesin Recoleta Cultural Centerissä. Lisäksi Lontoon National Portrait Galleryn pysyvään näyttelyyn kuuluu Bob Gruenin valokuvia.

Bob Gruenilta on julkaistu lukuisia valokuvakirjoja, Like julkaisee toukokuussa häneltä John Lennonin New Yorkin vuosia käsittelevän teoksen ”John Lennon – New Yorkin vuodet”.

BOB GRUEN: ROCKERS
29.5.-17.6.2015 Helsinki, Kaapelitehdas, Pannuhalli
Liput: 8 EUR / 5 EUR

SIDEWAYS-FESTIVAALI
12.-13.6.2015 Helsinki, Teurastamo

www.bobgruen.com
www.sidewayshelsinki.fi

Yhteistyössä: Image, Yhdysvaltain suurlähetystö, Carlings, Dialab, Suomen valokuvataiteen museo
Bob Gruenin valokuvia mediakäyttöön: www.fullsteam.fi/app/artist/single/-/id/1394
Lisätiedot ja Bob Gruenin haastattelupyynnöt:
FULLSTEAM / Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes[at]fullsteam.fi)
Näyttelyn kuraattori: Caroline Taucher (contact[at]carolinetaucher.com)
John Lennon – New Yorkin vuodet -kirja:
LIKE / Nora Varjama (050-5476868, nora.varjama[at]like.fi)

Samankaltaiset artikkelit