Kuvia ja raporttia Bob Gruenin näyttelystä

ROCK-VALOKUVAAJA BOB GRUENIN TÖITÄ ESITTELEVÄ RETROSPEKTIIVI KAAPELITEHTAALLA HELSINGISSÄ

KISSin Dressed to Kill -albumin kansikuvan ottaneen Bob Gruenin töitä on esillä Rockers-näyttelyssä 29.5.–17.6. Kaapelitehtaan Pannuhallissa osana Sideways-festivaalia

Bob Gruen on kuvannut lukuisia tunnettuja rock-tähtiä 70-luvulta alkaen. Näyttelyssä on esillä noin sata kuvaa, jotka on otettu kiertueilla, sekä lavalla että takahuoneissa, mutta myös arjen tavallisissa tilanteissa. KISS-faneille Gruenin töistä tutuin lienee Dressed To Kill -albumin kansikuva, jota pääsee katsomaan näyttelyssä. Kuvia on myös Japanin-kiertueilta vuosilta -77 ja -78. Ikoninen Beacon Theatressa vuonna -75 otettu kuva on myös Gruenin käsialaa. Erityisen mielenkiintoisia olivat myös pienemmät, keikkapaikkojen takahuoneessa otetut kuvat Acesta Japanin Budokanissa vuonna -78 ja koko bändistä takahuonebileissä Passaicin Capitol Theatressa vuonna -74. Jos mukana on ylimääräistä käteistä, niin Dressed To Kill -kuva irtoaa 4400 eurolla ja pienemmät kuvat 1500 eurolla.

Näyttelyssä oli esillä kattavasti kuvia Myös The Clashin kiertueilta sekä John Lennonista ja Yoko Onosta. Mukaan mahtuivat myös Rolling Stones, Led Zeppelin, Debbie Harry, Iggy Pop, Sex Pistols, Ramones, Green Day ja Lordi. Näyttelystä löytyy video, jolla Gruen kertoo töistä. Haastateltujen muusikoiden joukossa ovat mm. Alice Cooper ja Billie Joe Armstrong.

Bob Gruen (s. 1945) aloitti kuvaamisen saatuaan kameran 8-vuotiaana äidiltään. Gruen on ollut mukana mm. The Clashin ja Sex Pistolsien kiertueilla. Hän on kuvannut myös muita 70-luvun suuruuksia Led Zeppelinistä Ramonesiin. Pitkän uransa salaisuudeksi Gruen mainitsee omistautumisen ja pitkät ystävyyssuhteet kuvattaviin. Gruen työskentelee edelleen ja on valokuvaamisen lisäksi palkittu myös elokuvantekijänä. Gruenin teoksia on myös mahdollista nähdä Helsingin Teurastamon alueella Sidewaysin tapahtumapäivinä 12.–13. kesäkuuta.

Bob Gruen: Rockers
29.5.–17.6.2015 Helsinki, Kaapelitehdas, Pannuhalli
Liput: 8 EUR / 5 EUR

Näyttelyn Facebook-tapahtuma

SIDEWAYS-FESTIVAALI
12.–13.6.2015 Helsinki, Teurastamo

www.bobgruen.com
www.sidewayshelsinki.fi

 

Dressed To Kill Gruen-KISS1 Gruen-KISS-Dynasty kuva1

(klikkaa kuvaa jos halaut sen suuremmaksi suuremmaksi)
(Teksti: Karoliina Korhonen Kuvat: Janne Takala)

Samankaltaiset artikkelit