Puheenjohtajan tervehdyksiä alkavalle kaudelle + vuosikokous

Arvoisat Armylaiset

Kulunut jäsenkausi 2019-2020 tulee jäämään koronapandemian ja sen aiheuttamien seurausten vuoksi historiaan eriskummallisena ja, toivottavasti, ainutlaatuisena vuotena. Jos katsotaan asiaa KAF:in näkökulmasta, niin ensimmäisenä pitää nostaa esille monien pitkään odottama KISS:in ”End of the Road” -kiertueen keikka, jota jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin viime vuoden kesäkuulta. Samoin näyttää käyvän tänäkin vuonna. Valitettavasti. KISS:in peruuntuneen keikan lisäksi peruuntui/siirtyi myös valtava määrä muita konsertteja, festivaaleja ja tapahtumia, mukaan lukien myös alun perin Huhtikuulle 2020 kaavailtu KAF:in osin järjestämä Helsinki Metal Meeting -tapahtuma On the Rocksissa. Tapahtuma oli aluksi tarkoitus vain siirtää vuoden 2020 lopulle, ja sen jälkeen huhtikuulle 2021. Mutta kuten kaikki nyt tietävät, tapahtumia ei edelleenkään ole mahdollista nykyolosuhteissa järjestää. Seuraava yritys tapahtumalle tulee olemaan joulukuun 4. päivä kuluvaa vuotta.

KISS:in keikan uudesta päivämäärästä ei tällä hetkellä ole virallista tietoa, mutta oma vahva veikkaukseni on, että se tulisi toteutumaan Kesä/Heinäkuussa 2022. Samalla tuo merkitsee näin fanin näkökulmasta sitä, että KISSin kiertueen vihoviimeiset päivät tulevat tapahtumaan kesällä 2023, jona vuonna bändi juuri sopivasti täyttää sen kunnioitettavat 50 vuotta. Kukapa olisi bändin aloittaessa uskonut uran kestävän näin pitkään, käsi ylös? Samalla tulee väistämättä mieleen myös se, että oma KISS -fanitukseni alkoi kuusivuotiaana vuoden 1979/1980 taitteessa. Ja siitäkin on aikaa jo nyt yli neljäkymmentä vuotta! Aika kulkee pelottavan nopeasti, mutta harrastus on hyvin kestänyt ajan hammasta.

Kuten sanottua, mennyt vuosi oli monella tapaa haastava, mutta ei KISS -rintamalla silti täysin kuollutta ole ollut. Bändi kirjoitti KISSStoryyn taas uusia sivuja soittamalla Dubaissa Uuden Vuoden aattona mahtipohjaiset mittasuhteet saavuttaneen livestreamkeikan, josta on alkukesästä luvassa jos monenlaista julkaisua. Valtaisan katsojamäärän globaalisti keränneen keikan aikana tehtiin jos minkälaisia ”maailmanennätyksiä”, joista mainittakoon vaikkapa se, että keikan aikana ammuttiin pyroina ilmaan enemmän räjähteitä kuin minkään bändin keikalla koskaan aiemmin. Itsekin tuon keikan tulin katsoneeksi, ja vaikka se nyt miksikään klassikoksi omissa kirjoissani noussutkaan, oli se viihdyttävä paketti kaikkinensa.

Paul Stanleyn luotsaama Paul Stanley Soul Station puolestaan julkaisi viime maaliskuussa pitkään odotetun debyyttialbuminsa ”Now and Then”. Levy on musiikillisesti jotain hyvin erilaista mitä Paulilta on aiemmin totuttu kuulemaan, joten ymmärrettävästi se jakoi jyrkästi mielipiteitä. Itselläni oli levystä aluksi hyvinkin jyrkät mielipiteet, mutta ajan myötä ne ovat vähän pehmentyneet. Sanotaan tässä kohtaa vaikkapa niin että ”Now and Then” löytyy KISS & Related julkaistuissa levyissä samasta kategoriasta kuten vaikkapa Peter Crissin ”One For All”, Frehley’s Cometin ”Second Sightning” tai vaikkapa Bruce Kulickin ”Audiodog”. Niin tai näin, on se aina mukavaa, kun näiltä vanhoilta ukoilta vielä jotain uuttakin vielä kuullaan, mutta…

Vanhoista ukoista puheen ollen, Ace Frehley julkaisi viime syyskuussa toisen coverlevynsä, nimeltään ”Origins Vol.2”. Levy oli hyvässä ja pahassa suoraa jatkumoa muutaman vuoden takaiselle ”Origins Vol.1”:lle. Itse en coverlevyistä juurikaan isommin piittaa, mutta Acen voi sanoa onnistuneen ihan kohtalaisesti. Ainakaan levy ei kuunneltaessa millään tavalla häiritse kuuntelijaansa.

Gene Simmons on ollut viime aikoina otsikoissa lähinnä siksi, että päätti niin sanotusti maalle, ja saman tempun on hiljattain tehnyt myös Tommy Thayer. Eric Singer on puolestaan ollut aktiivisesti mukana Paulin Soul Station projektissa ja Vinnie Vincent jatkaa ”comeback” -esiintymisiään yhä harvenevalle, mutta uskolliselle kuulijakunnalleen.

Bruce Kulickilla on ollut takana vaikea vuosi, paitsi koronan vuoksi, myös siksi, että miehen velipoika Bob Kulick menehtyi yllättäen vajaa vuosi sitten. Monet varmasti muistavat, että Bob on ollut KAF:in vieraana vuonna 2011 KISS Expossa. Vierailu piti myös uusia helmikuussa 2019, mutta erinäisten syiden takia se jäi nyt ikuisesti toteumatta. Sääli. R.I.P Bob Kulick.

Ja jos palataan vielä hetkeksi Bruceen, niin mies on parhaillaan myöstämässä oman, KISS Kruiseilta tutun, soolobändinsä kanssa uutta materiaalia, joka tulee näkemään päivänvalon vielä tämän vuoden aikana. Tässä kohtaa voin sanoa myös sen, että on täysin mahdollista, että näemme miehen loppuvuodesta myös Suomessa. Siitä lisää myöhemmin, kun tiedämme miten asiat etenevät.

Pidetään lippu korkealla, pysytään terveinä ja toivotaan että maailmaa palaa mahdollisimman pikaisesti takaisin ”normaaliin”. Olisi kyllä NIIN kiva taas päästä keikoille, ja miksei tehdä paluu vaikkapa KISS Kruiselle, jos ja kun sellaisia taas joskus järjestetään…

Mutta, ei minulla tässä tällä kertaa ole muuta.

Keep on Rockin’!!

Marko Syrjälä

KISS Army Presidentti.

———–

 

Vuosikokous su 23.5.2020 klo 19.00  Zoom-palvelussa

KISS Army Finlandin virallinen vuosikokous järjestetään sunnuntaina 23.5.2021 Videopalvelu Zoomissa korona -tilanteen vuoksi. Linkki tullaan lähtettämään siihen mennessä jäsenmaksun maskaneille jäsenille n. tuntia ennen kokousta jäsenten sähköpostiin. Jäsenmaksun voi uusia täältä.

 

Samankaltaiset artikkelit