| | |

Announcement of KISS Army Finland President

KISS ARMY FINLAND,

Mennyt vuosi, tai jäsenkausi, miksi sitä nyt haluaakin kutsua, oli monella tapaa historiallinen. Se, minkä vuoksi yhdistyksemme on ylipäätään olemassa, nähtiin 99.99 % varmuudella Suomessa viimeistä kertaa viime kesäkuussa. Jos ja kun tuo jäi oikeasti nyt KISS:in vihoviimeiseksi esiintymiseksi maassamme, niin voidaan sanoa hyvällä omalla tunnolla, että bändi lähti täältä kunniallisesti, ns ”saappaat jalassa”. Keikka oli kaikin puoli hieno kokemus, ja kun sen alttarina toimi vanha legendaarinen Helsingin jäähalli, niin se vain tuntui kaikin puolin oikealta. Bändi kun soitti tuossa samaisessa paikassa vuonna 1983 ensimmäisen Suomen keikkansa, joten ympyrä on nyt omalla tavallaan sulkeutunut
.

KAF järjesti sitten totuttuun tapaansa KISS keikan jälkeiset ”after partyt” Helsingin On the Rocksissa. Orkesterina toimi Sampsa Astalan johdolla operoinut KAF Allstars. Ja vaikka kyseessä oli ns. ”viikkokeikka”, niin porukkaa oli tupa täysi. Siitä iso kiitos sekä bändille, että paikalle olijoille, joita oli luonnollisesti KAF:in puolestakin todella runsaasti paikalla. Se oli kaikkinensa hieno ilta, hienon illan jatkeeksi. KAF Allstarsin lisäksi on ollut ilahduttavaa nähdä, että Tampereen seudun kovin ja paras KISS-tribuutti, Dear Victims, oli aktivoitunut, ja soitti useita keikkoja ympäri maata. Soihdunkantajia tarvitaan, ja tässä tapauksessa se menee osapuilleen näillä jo legendaarisilla Yngwie Malmsteenin fraaseilla, ”less is not more, more is more”.

Marraskuussa KAF järjesti jo perinteeksi muodostuneen isomman musiikkitapahtumansa Helsingissä. Kovasta yrityksestä huolimatta paikalle ei tällä kerta saatu houkuteltua ketään varsinaista KISS tai related artistia, joten tapahtuma nimettiin tällä kertaa ”Helsinki Rock and Metal Meetingiksi”. Artisteina nähtiin tällä kertaa mm. entinen Judas Priest rumpali Les Binks, ex-Helloween kitaristi Roland Grapow, Jari Kainulainen (ex-Stratovarius), Nasty Suicide (Hanoi Rocks), sekä entinen Sentenced kitaristi Sami Lopakka. Vaikka tällä kertaa KISS ei näkynyt tapahtumassa oikeastaan muutoin kuin KAF myyntitiskin muodossa, niin paikalla oli runsaasti KAF jäseniä, koska monet näiden edellä mainittujen vieraiden bändeistä ovat enemmän tai vähemmän myös KISS fanien suosikkeja. Mikä tässä tapahtumassa kokonaan uutta oli se, että nyt mukana oli myös toinen rinnakkaisjärjestäjä. Kaaoszine osallistui tapahtumaan sekä rahoittajana ja osallistui aktiivisesti tapahtuman markkinointiin ja oli mukana käytännön järjestelyissä. Tekeviä käsiä ei ole koskaan liikaa, joten tätä vastaavaa mallia tullaan varmasti hyödyntämään jatkossakin. Toinen uusi kumppani tapahtumassa oli kirjajulkaisija Like, jonka toimittamia kirjoja oli tapahtumassa tarjolla laajalla rintamalla. Sami Lopakan nimikirjoituksella varustettu ”Loka” -kirja löysi tuolta uuden kotinsa moneen paikkaan. Siinä on toinen yhteistyökumppani, jonka kanssa yhteistyötä tullaan varmasti jatkamaan. Yhteenvetona voidaan sanoa, että ilta oli menestys kaikin puolin, ja Rocksin porukat olivat myynteihinsä enemmän kuin tyytyväisiä. KAF:in janoiset asiakkaat ovat heille aina hyviä asiakkaita.

No se viime vuodesta. Vuosi 2023 tulee olemaan KISS näkökulmasta monella tapaa merkittävä. Bändi soittaa kesällä, ainakin näillä näkymin, viimeiset Euroopan keikkansa ja niiden vihoviimeisten KISS-keikkojen on tarkoitus realisoitua joulukuussa legendaarisella Madison Square Gardenilla New Yorkissa. Eiköhän tässä aika moni KAF-soturi löydä itsensä joltain noista keikoilta. Itse olen paikalla sekä noilla viimeisillä keikoilla, sekä ainakin Norjassa ja Ruotsissa ja…. saapa nähdä. Tulee olemaan varmasti suht emotionaalisia nuo viimeiset keikat, mutta ne tulevat samalla olevaan erittäin jännittäviä, koska sitä ei koskaan tiedä ketä mahdollisia vieraita tullaan näkemään paikalla. No, viimeaikainen uutisointi ei kyllä noita osakkeita juuri puolla, mutta kuten KISS:in maailmassa on jo usein aiemmin todettu, lähes kaikki on mahdollista.

Mitä on sitten luvassa KISS:in lopettamisen jälkeen? No, Gene ilmeisesti aktivoituu soolobändinsä kanssa ja julkaisee jatkossakin toinen toistaan kalliimpia luxus-tuotteita. Paul jatkaa maalarin uraansa, ja soittelee keikkoja Soul Station bändinsä kanssa, jossa on mukana myös Eric Singer. Tommy keskittynee erinäisen KISS tuotteiden julkaisuihin/kasaamisiin ja kasvattelee siinä ohessa omaa nimikkoviiniään Portland Oregonin rauhassa. Ace Frehley jatkaa rundaamista ja on julkaisemassa uutta materiaalia vielä tämän vuoden aikana. Bruce Kulick myös työstää uutta materiaalia ja soittelee edelleen Grand Funk Railroadin kanssa. Peter Criss taitaa olla enemmän tai vähemmän lopullisesti eläköitynyt, mutta Vinnie Vincent on taas kerran julkaisemassa vaikka mitä. Tosin se mitä sieltä lopulta tulee ulos on sitten kokonaan toinen asia. Vaikka KISS keikkailevana ja kiertävänä artistina nyt lopettaakin olemassaolonsa, niin kyllä tässä silti seurattavaa riittää laajalla sektorilla. Ja eipä se Genen mukaan ole kokonaan poissuljettua, ettei bändiä nähtäisi jossain muodossa lavoilla vielä tulevaisuudessakin. Sen vain aika näyttää.

Kun KISS lopettaa, niin mitä tekee sitten KAF? Se jatkaa toimintaansa ainakin toistaiseksi kuten aiemminkin. Yhdistyksen perimmäinen tarkoitus ja pyrkimys on jatkossakin edistää ja jakaa KISS-yhtyeen musiikillista ilosanomaa mahdollisimman kattavasti. Ensi marraskuulle on tällä hetkellä suunnitteilla seuraava isompi KAF tapahtuma, jonne on tarkoitus saada vieraaksi KISS / KISS -related vieras/vieraita, tribuuttibändejä, merchandise myyjiä ja muuta mukavaa. Tapahtumassa tulee olemaan myös muita ns. ”saman genren” vieraita, koska tuo konsepti on todettu toimivaksi. Noista kaikista tullaan tiedottamaan sitä mukaa, kun saamme nimiä papereihin. Samaten, tulemme myös huomioimaan mahdolliset tulevat levyjulkaisut niin Acelta, Vinnieltä ja muiltakin jos sellaisia tulee eteen.

Jäsenkortti2023-2024-eka-versio

Vielä lopuksi kaupallinen tiedote. Kuten kaikki ymmärtänevät, niin näiden tapahtumien järjestäminen ja organisointi maksaa paljon rahaa. Näitä kaikkia asioita voi edesauttaa itse kukin parhaiten olemalla KAF:in jäsen. Joten, kiitos kaikille jo etukäteen.

– Marko Syrjälä

Puheenjohtaja, KAF Music Assocation ry, tuttavallisemmmin Kiss Army Finland (KAF)

Samankaltaiset artikkelit